Церкви, костели, монастирі – «Костел і монастир бенедиктинок»

Церкви Мандруй Україною

Костел і монастир Бенедиктинок є однією з найдавніших та найцікавіших пам’яток Львівщини, яка зачаровує своєю історією та архітектурною витонченістю. Побудований наприкінці XVI століття неподалік від Замкової гори, цей монастир нагадує справжню фортифікаційну споруду. Вибудуваний трьома сестрами-черницями, дочками заможного дворянина Адама Сапоровського, монастир є автентичним зразком пізнього ренесансу, архітектором якого став відомий львівський італієць Павло Римлянин.

Історична цінність та архітектурна краса

Монастир був оточений потужними стінами, які захищали його від мирського шуму та суєти. Величні укріплення з бійницями, глибоким ровом і бастіонами створюють атмосферу тієї епохи, поєднуючи це з оригінальними різьбленнями та аттиками на вежах. Це один із найкращих прикладів архітектури ренесансу у Львові. Ніші з фігурами над арками галереї додають унікальності загальному враженню.

Сучасне життя монастиря

У наші дні монастир став центром для студиток, які активно займаються вишиванням, ткацтвом та писанкарством. Відкрита при монастирі школа Святої Софії стає місцем притягання для молоді та дітей, які приходять сюди за знаннями та духовним зростанням.

  • Пам’ятки
  • 3D-тури
  • Маршрути
  • Гіди

Шукаєте цікаві місця на карті України чи ідеї для автомобільних маршрутів? Костел і монастир Бенедиктинок у Львові – це саме те місце, де ви можете насолоджуватися історією та сучасністю. Подорожуйте, досліджуйте та відкривайте нові горизонти в 2025 році.

  Ресторан національної кухні - «Felicita!»У концептуальному ресторані італійської кухні Felicita! готують виключно з натуральних продуктів, без додавання рослинних жирів, консервантів і есенцій.Молоко, масло, сир, яйця, м'ясо та овочі заклад закуповує у фермерських господарствах. Тут можна спробувати фриттату з телятиною і тальятелле; брускетту з козячим сиром, джемом і карамелізованою цибулею; карпаччо з телятини з помідорами конкассе і каперсами; тигрові креветки з томатною сальсою; салат з печеним буряком і гарбузовим насінням; равіолі з лососем і травами в соусі з блакитного сиру; грильяжно-шоколадний тірамісу. У Felicita! дві затишні зали, оформлені по-домашньому: дерев'яні стільці, смугасті дивани, на поличках – банки з консервацією і обробними дошками, на столах – картаті скатертини і квіти.У теплу пору року відкритий літній майданчик.
Оцініть статтю
Додати коментар